Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Gostujuće predavanje dr Miodraga Majića, sudije Apelacionog suda u Beogradu

01.11.2017.godine Obaveštenja za studente

Poštovane koleginice i kolege,
pozivamo vas na predavanje na temu "Veština pisanja prvostepene krivične presude" koje će se održati u petak 03.11.2017. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta sa početkom u 14h. Gost predavač biće dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu.

dr Miodrag Majić je tokom svoje profesionalne karijere pravnika-krivičara bio tužilački saradnik, istražni sudija, predsednik veća, portparol i predsednik suda. Obavljao je dužnost mesta predsednika Prvog opštinskog suda u Beogradu a kasnije je izabran za sudiju Apelacionog suda u Beogradu, gde postupa u krivičnom odeljenju i posebnom odeljenju za ratne zločine. Kao član radnih grupa učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u oblasti krivičnog i krivično-procesnog prava. Samostalno ili kao koautor, objavio je sedam monografija i više od trideset stručnih članaka. Izlagao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima posvećenim krivičnom i međunarodnom krivičnom pravu, kao i pitanjima sudske organizacije, nezavisnosti i ljudskih prava (SAD, Kanada, Holandija, Švajcarska, Tunis, Liban, Nemačka, Grčka, Hrvatska, Poljska, Rumunija, itd.).
Sudija Apelacionog suda u Beogradu, dr Miodrag Majić je naglasio da postoji potreba da se što pre i temeljnije promeni način na koji se pišu presude, u našoj zemlji. Studentima će veština pisanja prvostepene krivične presude biti predstavljena na nešto bazičnijem nivou ali uz najznačajnije pojedinosti koje će, pogotovo onima koji se budu opredelili za pravosuđe, biti od koristi u daljoj karijeri.

logo