Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
  • Telefon: +381 (0)21/400-499
security4
Rešenje za stručnu obuku za obavljanje poslova fizičko-tehničkog obezbeđenja

Pregled fajla

Download

Osnovne informacije

Stručna obuka za obavljanje poslova fizičko-tehničkog obezbeđenja

security

Donošenjem Zakona o privatnom obezbeđenju („Službeni glasnik RS“, br. 104/13 i 42/15.) koji reguliše oblast privatnog obezbeđenja i fizičko-tehničke zaštite u Republici Srbiji sva pravna i fizička lica koja se bave poslovima privatnog obezbeđenja dužni su da najkasnije do 1.1.2017. godine steknu licencu za obavljanje ove vrste delatnosti.

S tim u vezi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao nadzorni organ, ima obavezu da izvrši kontrolu postojećih ugovora između naručioca i izvršioca posla privatnog obezbeđenja i proveri da li je ova delatnost usklađena s Zakonom, odnosno da li zaposleni na poslovima privatnog obezbeđenja imaju licence, te da u slučaju neispunjene zakonske obaveze protiv odgovornih lica (naručioca i izvršioca posla privatnog obezbeđenja) pokrene prekršajni postupak u kojem se, pored visokih novčanih kazni, mogu izreći i zaštitne mere privremene zabrane obavljanja određenih poslova, odnosno vršenja delatnostii.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, rešenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije od 21.5.2015. godine ovlašćen je da organizuje stručnu obuku za obavljanje poslova fizičko-tehničkog obezbeđenja lica i imovine. Nakon sprovedene obuke polaže se završni ispit i polaznicima se izdaje uverenje o završenoj obuci koja čini osnovni uslov za izlazak na ispit za sticanje licence za obavljanje poslova fizičko-tehničkog obezbeđenja pred komisijom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Obuku polaznika vrše profesori Fakulteta - stručnjaci iz oblasti pravnih nauka, javne bezbednosti, bezbednosti i zdravlja na radu, ali i drugi stručnjaci iz oblasti protivpožarne zaštite, prve pomoći i samoodbrane, koji su znanja i iskustva iz ovih oblasti stekli obavljajući poslove bezbednosti u MUP-u, pravosuđu i privredi.

Obuku se sporovodi u moderno opremljenim učionicama Fakulteta i sportskoj sali za sledeće licence:

  1. procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja u oblasti privatnog obezbeđenja;
  2. fizičko-tehničke zaštite lica i imovine, transporta novca i održavanja reda na sportskim priredbama, javnim skupovima i drugim mestima okupljanja građana

Program obuke

Program obuke

Program obuke

security6Osnovna obuka (LF1) za službenika privatnog obezbeđenja sastoji se od 101 školskog časa, uz mogućnost dodatnog pohađanja još 7 školskih časova za specijalističke poslove bezbednosti (LF2), koju su dužni pohađati kandidati za sticanje licence specijalističkih poslova.

Obuka traje ukupno 18 dana i to:

  • teorijski deo (4 oblasti s 15 nastavnih tema) u trajanju 11 nastavnih dana i sastoji se od 66 školskih časova;
  • praktični deo (5. oblast s temom: Primena fizičke snage – samoodbrana) u trajanju 18 nastavnih dana i sastoji se od 35 časova obuke;
  • i završni ispit s 25 ispitnih pitanja u trajanju 60 minuta.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe izradio je priručnik za stručnu obuku službenika privatnog obezbeđenja, koji se koristi u obuci i koji je u potpunosti izrađen u skladu s Pravilnikom o programima i načinu sprovođenja za vršenje poslova privatnog obezbeđenja.

Prijava za obuku počinje 1.2.2016. godine. O tačnom početku obuke možete se informisati kod asistenta msr. Joka Dragojlovića putem telefona 064/94-299-36 ili putem E-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Cenu obuke šaljemo na upit shodno Vašem zahtevu

Popust se odobrava za pravna lica i preduzetnike koji se bave privatnim obezbeđenjem ukoliko za obuku prijave više od 50 polaznika.