Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

16.11.2016.godine Besedništvo

Sedmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 15. novembra 2016. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Karlovačka gimnazija“, „Laza Kostić“ i subotičke gimnazije „Svetozar Marković“.

Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu „Juče sam bio pametan i hteo sam da menjam svet, a danas sam mudar, pa menjam sebe“ Herman Hese.

Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo pet članova: glumci Tanja Pjevac i Miodrag Petrović, rektor univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu prof. dr Mirko Kulić, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milorad Bejatović i predsednik žirija dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Marko Carić, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje predstavio Luka Rudić, maturant gimanzije „Jovan Jovanović Zmaj“, dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala Stefanu Beatoviću, studentu treće godine. Pobednik u kategoriji maturanata je osvojio putovanje u Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Prof. dr Marko Carić je napomenuo da će se dosadašnja takmičenja proširivati i uvoditi nova, kako bi studenti, ali i srednjoškolci imali mogućnost da se razvijaju u edukativnom i profesionalnom smislu.

Manifestaciju je uveličao i porodični kvartet porodice Mazalica. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.

logo