Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
  • Telefon: +381 (0)21/400-499

Promocija knjige ,,Bezbedno rukovanje pištoljima i revolverima’’

07 decembar 2017 | Novosti

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe 06.12.2017. godine održana je promocija knjige ,,Bezbedno rukovanje pištoljima i revolverima’’, namenjena građanima koji nisu profesionalci angažovani u vojsci i policiji, autora doc. dr Ace Ranđelovića i dr Nenada Komazeca. 

Prof. dr Mirko Kulić, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, imao je uvodnu reč, napomenuvši da se veliki broj krivičnih dela izvrši upravo upotrebom oružja stoga je potrebno da naši studenti budu upoznati sa elementarnim svojstvima, bezbednim rukovanjem i načinom nabavke oružja gde postoje diskreciona ovlašćenja, kojim naše društvo preduzima mere da se oružje koje je u posedu građana, čuva na bezbedan način.
Doc. dr Valentina Čizmar govorila je o knjizi sa etičko-filozofskog i sociološkog aspekta gde se dotakla i stanovišta psihologije rada, odnosno inženjerske psihologije. ,,Potreba za ovakvim štivom javlja se i usled toga što savremeni sistem poslovanja ukazuje da različiti aspekti dolaze u područje mogućih opasnosti, pa moderno poslovanje zahteva da svaka institucija formira, kao obaveznu, jedinicu koja se bavi obezbeđivanjem ljudi i objekata’’ – napominje doc. dr Valentina Čizmar.
Doc. dr Aca Ranđelović, autor knjige, prilikom svog obraćanja studentima istakao je: ,,Osnovno pravilo je da se krajnje ozbiljno postupa sa oružjem, da se poznaje procedura korišćenja i upotrebe, dok zakonske osnove regulišu šta je rukovanje a šta upotreba oružja’’. Cilj autora je da se utiče na svest građana, svakog pojedinca koji poseduje ili je u situaciji da dođe u dodir sa pištoljem, o značaju rukovanja, čuvanja i održavanja kao i same upotrebe i posledicama koje mogu doneti rukovanjem oružja.
Rade Repić, bivši komandir u Posebnim jedinicama policije i stručnjak iz pomenute oblasti, istakao je značaj ovakvog priručnika, gde su obrađena tri pištolja i jedan revolver, domaće proizvodnje.
Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe su sa izuzetnim interesovanjem postavljali pitanja autoru knjige, dok je doc. dr Aca Ranđelović želeo da čuje i njihovo mišljenje na ovu temu.

Promocija knjige ,,Bezbedno rukovanje pištoljima i revolverima’’

Pravni fakultet

Visokoškolske jedinice

pretprijava

 

banner-moodle
online-prijava

Kursevi Pravnog fakulteta

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Informaciona pismenost

Informaciona pismenost

Rukovodilac kursa: Msr. Mara Despotov Bibliotekar na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Cilj kursa je upoznavanje ...

Pročitajte više

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Novo Rukovodioci kursa: Prof. dr Zoran Pavlović Vanredni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Prof. d...

Pročitajte više

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Rukovodilac kursa: Doc. dr Vladimir Medović Docent na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Budući ulazak Srbije u ...

Pročitajte više

 

Studijski programi od 2014/15.

Download