Prijava Registracija

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Kreirajte nalog

Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
Ime *
Korisnik *
Lozinka *
Verifikuj lozinku *
Email *
Verifikuj email *
Captcha *
  • Telefon: +381 (0)21/400-499

Novosti

Ovde se nalaze novosti spojena u jedan feed na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Možete se pretplatiti na RSS Feed klikom na ikonicu u gornjem desnom uglu.

21 novembar 2017 | Novosti

U okviru Centra za edukaciju i specijalističke kurseve pri Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe,10-11.11.2017. godine održan je dvodnevni seminar na temu „Zlostavljanje na radu - Mobing“ u organizaciji doc. dr Sanje Škorić, rukovodioca seminara.

Tokom dva dana seminara, polaznici su upoznati sa osnovnim teorijskim pojmovima u vezi sa za zlostavljanjem na radu i sa praktičnom primenom i postupcima za rešavanje kod poslodavca, pred Agencijom za mirno rešavanje sporova, kao i pred Sudom. Polaznici su kroz predavanja prof. dr Živka Kulića, profesora Radnog prava i dekana Pravnog fakulteta Univerziteta MEGATREND, Olge Vučković Kićanović, arbitra Agencije za mirno rešavanje sporova, Vesne Dušić, sudije Osnovnog suda u Novom Sadu i predsednice radnog odeljenja, dr Bojana Božovića, sudije Osnovnog suda u Novom Sadu, Odeljenja za radne sporove i doc. dr Sanje Škorić, profesora radnog prava na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imali priliku da se detaljno upoznaju sa pojmom mobinga i načinom rešavanja spornih situacija.
Nakon predavanja, održane su konstruktivne diskusije u kojima su učestvovali i polaznici seminara i time mogli postaviti konkretna pitanja koja su ih zanimala u ovoj oblasti. Zaključci seminara su sledeći - Potreba aktivnije edukacije zaposlenih, poslodavaca, ali i zaposlenih u Nacionalnoj slućžbi za zapošljavanje, kao prvoj stepenici ka izgradnji karijere zaposlenih, te njihov pozitivan stav ka zaštiti prava zaposlenih uopšte. Takođe, utvrđeno je da bi u nekoj budućnosti, ovaj seminar trebao da uključi i predavanje upravo odgovornih u Nacionalnoj službi za zapošljvanje, kao i psihologa i psihijatara koji bi mogli bliže da opišu zdravstvene poremećaje koji mogu nastati kod dugotrajnog zlostavljanja na radu i sl.

Održan seminar o Mobingu

07 novembar 2017 | Novosti

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prisustvovali su 27.10.2017. godine manifestaciji „Dan otvorenih vrata u novosadskim sudovima“. Prisustvo studenata manifestaciji organizovala je prof. dr Jelena Matijašević-Obradović uz podršku msr Maje Subotin, msr Dijane Borenović i msr Nenada Stefanovića.

06 novembar 2017 | Novosti

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe 30.10.2017. održano je gostujuće predavanje mr Kamenka Kozarskog, predsednika Prekršajnog suda u Novom Sadu i potpredsednika Udruženja sudija prekršajnih sudova u Srbiji, na temu ,,Uloga prekršajnog suda, u novonastalim okolnostima kod promene zakona, na položaj građana’’. 

Predavanje je otvorio prof. dr Milorad Bejatović i ukratko upoznao studente sa predavačem i temom koja se obrađivala tokom predavanja.
Mr Kamenko Kozarski je govorio o izmenama Zakona o prekršajima, koje su dale mogućnost prekršajnim sudovima da raspisuju poternice, odnosno da izdaju naredbu za dovođenje građana koji se ne odazivaju prekšajnim sudovima po pozivu. „Država Srbija je odlučila da građani treba da počnu da poštuju Zakon i njihove obaveze koje proističu iz prekršaja koje su učinili.“- istakao je mr Kamenko Kozarski. Tokom predavanja, istaknute su još neke izmene koje se odnose na rad prekršajnih sudova kao i njihov uticaj na građane.
Studenti su sa velikim interesovanjem pratili predavanje i postavljali pitanja predsedniku Prekršajnog suda u Novom Sadu.

Mr Kamenko Kozarski, predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu održao predavanje

06 novembar 2017 | Novosti

Emeritus prof.dr Kostadin Pušara 06.11.2017. godine održao je predavanje studentima Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na temu ,,Budžet, budžetiranje i javne finansije’’.

Pravni fakultet

Visokoškolske jedinice

pretprijava
online-prijava

 

banner-moodle

Kursevi Pravnog fakulteta

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Informaciona pismenost

Informaciona pismenost

Rukovodilac kursa: Msr. Mara Despotov Bibliotekar na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Cilj kursa je upoznavanje ...

Pročitajte više

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Novo Rukovodioci kursa: Prof. dr Zoran Pavlović Vanredni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Prof. d...

Pročitajte više

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Rukovodilac kursa: Doc. dr Vladimir Medović Docent na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Budući ulazak Srbije u ...

Pročitajte više

 

Studijski programi od 2014/15.

Download