Prijava Registracija

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Kreirajte nalog

Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
Ime *
Korisnik *
Lozinka *
Verifikuj lozinku *
Email *
Verifikuj email *
Captcha *
  • Telefon: +381 (0)21/400-499

Novosti

Ovde se nalaze novosti spojena u jedan feed na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Možete se pretplatiti na RSS Feed klikom na ikonicu u gornjem desnom uglu.

07 jun 2017 | Novosti

Milica Mandić i Tijana Bogdanović, srpske tekvondiskinje, sa trenerom i osnivačem TK Galeb Draganom Jovićem 29.05.2017. godine održali su tribinu na temu ,,Put ka uspehu'' studentima FIMEK – a i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment prof. dr Dragan Soleša je poželeo dobrodošlicu gostima, i izrazio čast i zadovoljstvo što su vrhunske sportiskinje odvojile vreme da podele svoje iskustvo i znanje, na putu ka uspehu, sa studentima.
,,Naš početak, osnivanje TK Galeb, verujem kao ni osnivanje Univerziteta Privredna akademija i oba Fakulteta, sigurno nije bio lak'', napominje trener Dragan Jović. ,,U razgovoru sa dekanom prof. dr Draganom Solešom saznao sam koliko studenata i studijskih programa imate, što me je fasciniralo, a siguran sam da iza toga stoji veliki rad, baš kao što je to slučaj i sa našim klubom'', nastavlja gospodin Dragan Jović.
Milica Mandić i Tijana Bogdanović, osvajačice zlatne i srebrne medalje na OI u Londonu 2012. i OI u Rio de Ženeiru 2016. godine, govorile su o svom razvoju u sportu i iskustvima na tom putu. Milica Mandić, počinje svoju karijeru 2008. godine kada nije očekivala da će se profesionalno baviti tekvondoom, međutim zbog svog talenta i upornog rada počela je da niže uspehe. ,,Publika vidi samo onih šest minuta borbe, a iza toga se krije veliki rad i posvećenost baš kao što je to potrebno i vama tokom studija'', napominje Milica Mandić. Nije želela da bude među prosečnima, ističe, a da to ne bi bila, bavljenje tekvondoom je iziskivao kontinuiran rad. Timski rad i međusobna podrška u TK Galeb dolazi do izražaja i kada takmičari ne beleže veće rezultate, što je bitno da bi jedan sportista prevazišao loše periode koji su neizbežni tokom karijere, nastavlja Milica Mandić. Tijana Bogdanović je govorila o svojim pripremama za Olimpijske Igre, kada napominje da su joj kvalifikacije u našoj državi podjednako bile izazov kao i same borbe kasnije, koje su je dovele do velikih takmičenja i osvajanja srebra na Olimpijskim igrama. Takmičarke su govorile o važnosti fokusiranja tokom samog takmičenja kada ništa ne sme da vas ometa u tih 6 minuta borbe, kako bi rezultat došao do izražaja.
Studenti su na kraju tribine imali priliku da postave pitanja, kao i da čuju himnu TK Galeb. Trener Dragan Jović je u svojoj završnoj reči poručio studentima u sportskom duhu, da sve mogu da ostvare uz posvećenost i rad.

Tribina “Put ka uspehu”

05 jun 2017 | Novosti

Maturanti iz cele Srbije 19.05.2017. godine su ponovo zaplesali čuveni maturantski ples kvadril, istovremeno s brojnim vršnjacima širom Evrope.

U Novom Sadu, tačno u podne na Trgu slobode, okupilo se oko 1.000 mladih, odevenih u crvene i plave majice, koji su, nakon "obaveznog dela programa", složno zaplesali i tradicionalno srpsko kolo.
Međunarodna manifestacija PLES MATURANATA koju 11-tu godinu za redom organizuje koordinator Drinka Kecman podržana je od strane Uprave za kulturu Grada Novog Sada, kao i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK.
Tokom svečanog programa otvaranja manifestacije maturantima su se obratiti prijatelji manifestacije i sponzori. Prof. dr Dragan Soleša, prorektor Univerziteta Privredna akademija pozdravio je maturante i još jednom ih podsetio da se sada nalaze pred najvažnijom odlukom. „Vi ste mlada i sposobna generacija, koja treba da uči, da ide napred i na taj način omogući bolji život sebi, ali i društvu u celini.“ – naglasio je prof. dr Dragan Soleša i poželeo maturantima puno sreće i uspeha.
Manifestacija PLES MATURANATA godinama ima humanitarni karakter i podiže svest o dijabetesu među mladima u saradnji sa ''Udruženjem za borbu protiv Dijabetesa Novi Sad“. Ispred najstarijeg udruženja za brobu protiv dijabetesa, maurantima se obratio mr Radivoj Mračević, predsednik tog udruženja, koji je prigodnim poklonima nagradio tri najšarmantija para, u čast 55 godina postojanja tog udruženja.
Maturante je pozdravio i gost iznenađenja, glumac Nikola Škorić, koji tumači lik Dragana Torbice u jednoj od najpopularnijih serijala „Državni posao“.
Tačno u 12h maturanti su tradicionalno zaplesali kvadril i učestvovali u obaranju Ginisovog rekorda. Nakon otplesanog kvadrila maturantima je priređena nezaboravna proslava uz vrhunsku muziku radio AS-a i osveženje koje je obezbedila Coca-Cola.

Učenici završnih razreda srednjih škola i ove godine plesali u istom ritmu

01 jun 2017 | Novosti

ELSA Beograd (Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika) svake godine u maju organizuje projekat Pravnici na poslu pod sloganom Choose your career. Projekat obuhvata sajam zapošljavanja i praksi, zatim edukativni deo i takmičenje u simulaciji suđenja na nacionalnom nivou.

Na sajmu je učestvovalo 40-ak izlagača, prestižnih advokatskih kancelarija, edukativni deo je podrazumevao više kvalitetnih tribina, radionica i predavanja, a u okviru takmičenja u simulaciji učestvovali su studenti sa državnih pravnih fakulteta iz Novog Sada, Beograda i Niša i studenti sa našeg Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, VŠJ Beograd.
Takmičenje u simulaciji je bilo iz krivice. Žrebom su određeni polufinalni parovi. Pravni Beograd, protiv Pravnog fakulteta iz Niša, a drugi polufinalni par su činili studenti sa državnog pravnog iz Novog Sada i studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe. Tim našeg fakulteta činili su Ana Pavlović, studentkinja IV godine, Milica Jovičić, takođe studentkinja IV godine, Stevan Šapić, student treće godine i Simona Arsenijević, studentkinja prve godine.
Sistem takmičenja je takav da studenti dobijaju slučaj 2 dana pre same simulacije, priprema se optužnica, odnosno odbrana, zavisno od strane koju ekipa dobije. Studentima u toku pripreme obično pomažu asistenti, a na takmičenju su prepušteni sami sebi i tada dobijaju priliku da pokažu znanje koje su stekli na fakultetu.
U polufinalnim, vrlo neizvesnim borbama kao pobednici su izašli studenti našeg fakulteta i državnog pravnog iz Beograda. Finale je odžano u prepunoj sudnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Naši studenti imali su ulogu odbrane. Sudijsko veće činili su prestižni advokati Božo Prelević, Goran Petronijević i Veljko Delibašić. Takmičenje je bilo vrlo zanimljivo, studenti su davali sve od sebe, trudili se, ispitivali svedoke, branili svoje klijente... Krajnji rezultat bio je 95:90 za naše studente, kojim su odneli veliku pobedu!
Veoma smo ponosni na Anu, Milicu, Simonu i Stevana jer su još jednom dokazali da znaju da primene pravo u praksi, kao i to da mogu da pariraju studentima sa državnih pravnih fakulteta, a, kao što smo videli i da ih ponekad pobede na njihovom terenu.
Naši studenti su i na ovom takmičenju opravdali slogan fakulteta – S pravom najbolji!

Naši stidenti sa Visokoškolske jedinice u Beogradu pobedili u sudnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

23 maj 2017 | Novosti

Javni izvršitelj Danijel Tomašević 22.05.2017. godine održao je predavanje studentima Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na temu „Izvršni postupak“.

Tribinu je otvorio prof. dr Milorad Bejatović, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i ukratko upoznao studente sa predavačem i tematikom koja se obrađivala tokom tribine.
Javni izvršitelj Danijel Tomašević imenovan za područje Višeg i Privrednog suda u Novom Sadu i predsednik organizacione jedinice Komore javnih izvršitelja za područje Vojvodine, tokom predavanja upoznao je studente sa izvršnim postupkom koji predstavlja postupak po kome sudovi sprovode prinudno ostvarenje potraživanja i sprovode obezbeđenje potraživanja. Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe imali su priliku da saznaju nešto više o procedurama u izvršnom postupku, strankama koje se pojavljuju u postupku izvršenja, kao i sa različitim vrstama svojine nad kojima može da se sprovede izvršni postupak. Pored toga, studenti su upoznati i sa specifičnostima ovog postupka, problemima koji mogu da se pojave, kao i sa medijacijom u izvršnom postupku i to kroz brojne primere iz prakse o kojima je govorio gostujući predavač Danijel Tomašević.
Studenti su sa velikim interesovanjem učestvovali u tribini i postavljali pitanja g. Danijelu Tomaševiću.

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe upoznati sa izvršnim postupkom

   

Pravni fakultet

Visokoškolske jedinice

pretprijava
online-prijava

 

banner-moodle

Kursevi Pravnog fakulteta

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Informaciona pismenost

Informaciona pismenost

Rukovodilac kursa: Msr. Mara Despotov Bibliotekar na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Cilj kursa je upoznavanje ...

Pročitajte više

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Rukovodilac kursa: Doc. dr Vladimir Medović Docent na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Budući ulazak Srbije u ...

Pročitajte više

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Novo Rukovodioci kursa: Prof. dr Zoran Pavlović Vanredni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Prof. d...

Pročitajte više

 

Studijski programi od 2014/15.

Download