| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
justicija Pravnik

|
Posted: Tue Feb 13, 2007 12:34 pm Post subject: Sta ste poslednje citali... |
|
|
Knjiga koju biste preporucili,a da naravno ne spada u studentsku obaveznu literaturu?!
Moj predlog "Tajna drustva u Srbiji" (od srednjeg veka pa do danas) otkriva veoma zanimljive podatke o srpskoj istoriji.Autor je Isidora Bjelica,iako se u knjizi nalaze i tekstovi mnogih drugih uglednih srpskih istoricara i naucnih radnika.Jedna od knjiga koja se cita u jednom dahu  |
|
| Back to top |
|
 |
vladda Advokat

|
Posted: Tue Feb 13, 2007 2:27 pm Post subject: |
|
|
obzirom da sam spremao ispite poslednjih tri meseca nisam bas imao mnogo vremena za citanje.. ali zato je leto vreme za to ... poslednje dve..... moc podsvetsti i davincijev kod koja je na mene ostavila mnogoooo jak utisak .... bukvalno sam je pojeo za dva dana  |
|
| Back to top |
|
 |
Nesha Sudija

|
Posted: Tue Feb 13, 2007 2:57 pm Post subject: |
|
|
Читао сам неке важеће прописе јер су ми "пали" под руку а не могу да шкоде. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Myst Pravnik
|
Posted: Wed Feb 14, 2007 11:15 pm Post subject: |
|
|
pamuk zovem se crveno _________________ I see a little silhouetto of a man,
Scaramouche,scaramouche will you do the fandango? |
|
| Back to top |
|
 |
Gaj Advokatski pripravnik

|
Posted: Sun Feb 18, 2007 1:11 pm Post subject: |
|
|
| Preporucio bih Hadrijanove memoare od Margerit Jursenar! |
|
| Back to top |
|
 |
Nenad Stefanovic Moderator

|
Posted: Mon Feb 19, 2007 1:30 pm Post subject: |
|
|
| Ko zeli da cita knjigu u jednom dahu preporucio bi im Dejvida Morela(BRATSTVO RUZE,PETA PROFESIJA,OCINSTVO KAMENA,Firs blood aka Rambo ma sve su mu dobre) a ko voli domace preporucujem BESNILO od Pekica ili Autobigrafiju od Mihiza |
|
| Back to top |
|
 |
Majcina Dusica Pravnik

|
Posted: Sun Mar 04, 2007 10:08 pm Post subject: |
|
|
Pa ljudi aj nemojte bash toliko da se trudite da budete josh uvek odrasli,kasnije cete zaliti....setite se pravih klasika koje vas bacaju u detinjstvo....Plavi Cuperak,Jagnje Jova,Hajduk u Beogradu...znam da ovo nekim likovima ce biti jako smesno,ali samo se setite vremena kada ste citali te "knjige" i setite se kako ste bili bez ikakvih briga,a najzanimljivija stvar vam je bila igrati se zmurke
Ej i da samo se setite i po kojeg crtanog filma npr. Mece Dobrici,dobro znam ovo sada zvuci mnogo gay i idem da trazim lekarsku pomoc  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
admin Site Admin

|
Posted: Mon Mar 05, 2007 12:03 am Post subject: |
|
|
Dusice Majchina,
Ovo te ne pitam kao administrator i nije upozorenje nego mene lichno interesuje jer nikako da provalim...
Kakve tvoj prethodni post ima veze sa ovom, ili bilo kojom drugom temom ikad?!?! _________________ Administracija @Pravni fakultet Privredne akademije |
|
| Back to top |
|
 |
Nenad Pravnik

|
Posted: Mon Mar 19, 2007 11:53 pm Post subject: |
|
|
| Da li neko može da predloži neko delo koje ima umetničku vrednost,a ne neke obicne krimi romane(koji se "jedu" poput knjige "Davinčijev kod")?10 + za Pamuka |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Mar 20, 2007 8:42 am Post subject: |
|
|
| Nenad wrote: | | Da li neko može da predloži neko delo koje ima umetničku vrednost,a ne neke obicne krimi romane(koji se "jedu" poput knjige "Davinčijev kod")?10 + za Pamuka |
Nisam citao ali sam cuo odlicne kritike za knjigu: "Istorija lepote"
Umberta Eka (Pisao je on i "Ime Ruze" ali posto ne volis krimice...). Neces pogresiti ni ako procitas "Sofijin svet" Justejn Gordera |
|
| Back to top |
|
 |
zorana_banjac_p738/08 Pravnik

|
Posted: Tue May 26, 2009 10:51 am Post subject: |
|
|
| Steta sto je ova tema zamrla jos pre dve godine, ali ako neko slucajno zaviri u ovaj kutak preporucila bih mu da procita "Zlocin Olge Arbeljine" - Andrej Makin (nije krimic), "Konte" - Momo Kapor i bilo koju knjigu Milorada Pavica jer su sve odlicne. Meni licno najdraza je "Unutrasnja strana vetra". |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed May 27, 2009 7:59 am Post subject: |
|
|
| zorana_banjac_p738/08 wrote: | | Steta sto je ova tema zamrla jos pre dve godine, ali ako neko slucajno zaviri u ovaj kutak preporucila bih mu da procita "Zlocin Olge Arbeljine" - Andrej Makin (nije krimic), "Konte" - Momo Kapor i bilo koju knjigu Milorada Pavica jer su sve odlicne. Meni licno najdraza je "Unutrasnja strana vetra". |
Jako me interesuje kakav utisak su na tebe ostavile Pavićeve knjige. Pitam te jer svaki put kad bih ponovo pročitao neku davno pročitanu knjigu ona bi ostavljala drugačiji utisak na mene. Ne znam da li je to zbog odrastanja i sazrevanja ili su mu knjige jednostavno takve! |
|
| Back to top |
|
 |
zorana_banjac_p738/08 Pravnik

|
Posted: Tue Jul 14, 2009 7:40 pm Post subject: |
|
|
| Jaoj, ja nikako da odgovorim. Paaa, uvek je drugaciji utisak i zbog nacina pisanja i zbog odrastanja. Procitala sam ovih dana "Ispovest iz harema" zaboravih ko je autor. Nije losa knjiga, solidno napisana mada bi se imalo tu o mnogo cemu diskutovati. To je neka istinita prica o devojci iz Beograda koja je zavrsila u nekom haremu... Ko voli takve price trebalo bi da procita. |
|
| Back to top |
|
 |
|